Pracownia Kulinarna
PRACOWNIA
KULINARNA
Instrukor:
Izabela Wrobel
Różnimy się od siebie wiekiem, sprawnością, zainteresowaniami,
umiejętnościami ale doskonale się uzupełniamy i jesteśmy sobie bardzo
potrzebne. Nasze wypieki sa smaczne i wyborne nie boimy sie eksperymentowac. Pracownia Kulinarna przygotowuje uczestników
do samodzielności w życiu codziennym poprzez naukę przyrządzania posiłków, bezpiecznego posługiwania się sprzętem i przyborami kuchennymi,
dokonywania prostych zakupów, naukę czynności przydatnych w domu. Zaznajamia z zasadami higieny ogólnej jaka powinna panować w kuchni.
Zdobywane umiejętności:
Nauczenie przygotowania różnego typu potraw.
Nauczenie pojęć i posługiwania się narzędziami i urządzeniami kuchennymi. Przestrzeganie zasad BHP.
Nauczenie mycia naczyń kuchennych, estetycznego nakrywania stołu, estetyki spożywania posiłków,
zasad zdrowego żywienia, dbania o czystość i higieny w kuchni.
Nauczenie posługiwania się urządzeniami do utrzymania czystości. Przestrzeganie zasad BHP.
|
|
|